•  
  •  
  •  
  •  
  •  
 06-46/391-177    

 

Tájékoztatom Hejőszalonta község lakosságát, civil, érdekképviseleti és gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő egyházakat, mint partnereket, hogy Hejőszalonta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet, alapján teljes eljárással módosítani kívánja a község településszerkezeti tervét, helyi építési szabályzatát és szabályozási tervét.

 

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendelet alapján értesítjük a Tisztelt Partnereket, hogy

MUNKAKÖZI TÁJÉKOZTATÁSI SZAKASZBAN VÉLEMÉNYT LEHET NYILVÁNÍTANI:

A 077/4 hrsz-ú területen különleges beépítésre nem szánt bányaterület kijelölésével kapcsolatban.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet 29/A § (4) bekezdés szerint az önkormányzat munkaközi tájékoztatást tart. Ennek részeként lakossági fórum megtartása és honlapon történő közététel szükséges. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020.(XII.02.) Korm, rendelet 2.§ értelmében az munkaközi tájékoztatás lakossági fóruma elektronikus úton is történhet azzal, hogy az észrevételeket és javaslatokat a honlapon való közzétételtől számított tizenöt napon belül lehet megtenni, kizárólag elektronikus úton.

MUNKAKÖZI TÁJÉKOZTATÓ

A munkaközi tájékoztatás célja, hogy a helyi közösségek mondjanak véleményt az elkészített tervvel kapcsolatban.

Az Önkormányzat különös hangsúlyt fektet a Településrendezési eszközök módosításának (Településszerkezeti terv és Helyi Építési Szabályzat) társadalmi egyeztetésére, ezért a helyi polgárok aktív részvételére számít. Ennek előfeltételeként megalkotta a partnerségi egyeztetés helyi szabályait.


A partnerek a tervezett módosításhoz kapcsolódó javaslatot, észrevételt tehetnek,
- papír alapon Hejőszalonta Község Önkormányzat címére (3595 Hejőszalonta, Rákóczi u. 6.) történő megküldésével vagy
- elektronikus levélben történő megküldésével a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre.
2021. január 20.

A veszélyhelyzet miatt lakossági fórum megtartására nincs mód.

Hejőszalonta, 2021. december 23.

Tisztelettel:


Anderkó József
polgármesterA környék nevezetességei


Strandfürdő

Tiszaújváros
 

Barlangfürdő

Miskolc
 

Lillafüred

Miskolc
 

Diósgyőri vár

Miskolc
Minden jog fenntartva: Nemesbikki Közös Önkormányzati Hivatal Hejőszalontai Kirendeltsége
Készítette: Kiss Sándor   www.visualcenter.hu